Clicky

 
Transport Online - Rechter laat Navalni 30 dagen vastzetten

Rechter laat Navalni 30 dagen vastzetten

Rechter laat Navalni 30 dagen vastzetten
18-01-2021 15:42 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

MOSKOU/CHIMKI - Een rechter in Chimki bij Moskou heeft bepaald dat Kremlincriticus Aleksej Navalni voorlopig dertig dagen blijft vastzitten. Eind deze maand wordt een zitting gewijd aan de vraag of hij alsnog 3,5 jaar de gevangenis in moet. Navalni riep Russen in een video op uit protest de straat op te gaan.

De 44-jarige Navalni kwam zondag vanuit Duitsland terug naar Rusland en werd meteen aangehouden. De aanklagers eisten dat hij gevangen blijft, omdat hij de voorwaarden van invrijheidstelling zou hebben geschonden. Navalni heeft eerder celstraffen gekregen in omstreden strafzaken over fraude maar hoefde onder voorwaarden niet de cel in.

Leiders in het Westen hebben opgeroepen Navalni vrij te laten. Hij zou volgens zijn aanhangers de Russen hebben opgeroepen te protesteren tegen zijn gevangenhouding. In het Westen wordt Navalni gezien als de enige serieuze oppositieleider die het op kan nemen tegen president Poetin die sinds 2000 regeert. In Rusland is Navalni vooral bekend geworden door zijn vaak in sociale media gevochten strijd tegen corrupte praktijken van zakenmensen en machtige bestuurders. Hij heeft veel vijanden gemaakt in kringen rond het Kremlin en in dat regeringscentrum zelf.

In augustus is hij bestookt met een gif dat ooit als chemisch wapen werd ontwikkeld toen hij een reis naar het oosten van Rusland maakte. Hij werd ernstig ziek en naar een Duits ziekenhuis overgebracht voor behandeling. Dat verliet hij in september al, maar hij keerde pas zondag terug naar Moskou.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions