Transport Online - Brigade Electronics lanceert nieuw alarm om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat een voertuig afslaat

Brigade Electronics lanceert nieuw alarm om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat een voertuig afslaat

Brigade Electronics lanceert nieuw alarm om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat een voertuig afslaat
18-01-2021 13:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DE LUTTE - Brigade Electronics introduceert een nieuw alarm dat kwetsbare weggebruikers waarschuwt wanneer een voertuig gaat afslaan. De bbs-TI, die wordt geïnstalleerd aan de rechterkant van het voertuig, activeert een akoestisch alarm zodra de richtingaanwijzer wordt aangezet om kwetsbare weggebruikers te waarschuwen dat het voertuig gaat afslaan.

Het nieuwe systeem gebruikt de bestaande White Sound®-breedbandtechnologie van Brigade, zodat kwetsbare weggebruikers direct kunnen bepalen uit welke richting het geluid komt. Het geluid van White Sound® is minder hinderlijk voor het gehoor dan traditionele akoestische alarmen en gaat snel in de omgeving op, zodat het alleen in de gevarenzone te horen is. Dit helpt onnodige geluidshinder te beperken.

White Sound®-alarmen bieden voertuigen die in meerdere landen werken het extra voordeel dat het geluid overal herkenbaar is, dus er zijn geen taalbarrières meer die worden geassocieerd met de traditionele gesproken alarmen.

Huib Slijkhuis van Brigade Electronics BV zegt hierover: "Aanrijdingen met andere weggebruikers gebeuren het vaakst wanneer een voertuig afslaat. Er zijn allerlei technologieën ontwikkeld om bestuurders te attenderen op voetgangers en fietsers in de dode hoek van hun voertuig, maar dat is niet altijd goed genoeg voor kwetsbare weggebruikers – vooral niet als die hard fietsen of lopen en niet door de bestuurder worden opgemerkt. De bbs-TI, die geschikt is voor gebruik met de aan de zijkant gemonteerde camera-/monitorsystemen en ultrasone sensoren van Brigade, helpt kwetsbare weggebruikers te beschermen en maakt elk wagenpark nog veiliger."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,816
Diesel1,493

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions