Clicky


VSDV bestelt bijna honderd nieuwe Volvo FH en FM-trekkers

VSDV bestelt bijna honderd nieuwe Volvo FH en FM-trekkers
18-01-2021 11:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZWAAGDIJK - Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor bijna 100 nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De order bevat zowel trucks die rijden op LNG als I-Save trucks met Turbo Compound-motor. Vooral het gunstige brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot, het Maut-voordeel met LNG en het goede zichtveld waren voor VSDV redenen opnieuw voor Volvo-trucks te kiezen. De trucks worden ingezet voor internationaal transport en winkeldistributie.

De order van 98 nieuwe Volvo-trucks voor VSDV bestaat uit Volvo FH I-Save 4x2 en 6x2 met 460 pk, Volvo FH LNG met 460 pk en Volvo FM met 420 pk, waaronder Volvo FM LNG-trucks. Met de Volvo FH I-Save kan een brandstofbesparing tot 10 procent worden gerealiseerd. Hiermee worden niet alleen brandstofkosten gereduceerd, maar ook de CO2-uitstoot. Ook LNG-trucks leveren een positieve bijdrage aan CO2-besparing. Met een LNG-trekker wordt gemiddeld 20 procent CO2 bespaard.

Minder brandstof dus minder CO2

Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG en I-Save te investeren. Daarnaast speelde het Maut-voordeel met LNG een grote rol in de keuze voor LNG-trucks. Tot eind 2023 hoeven trucks op LNG geen Maut te betalen op de Duitse wegen. De besparing kan daarmee, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer.

“We leveren niet in op rijprestaties, want de LNG-motor werkt volgens het dieselprincipe, maar we besparen wel gemiddeld 20 procent CO2. Hiermee kunnen we een mooie stap zetten in het verlagen van onze CO2-uitstoot. Ook de Volvo’s FH I-Save stoten minder CO2 uit doordat ze gewoonweg minder brandstof verbruiken. Dit komt naar voren uit testen van onder andere TNO en bovendien leverden de trucks ook aan ons het bewijs. Wij hebben al enkele maanden Volvo’s met I-Save in onze vloot rijden. Deze trucks hebben een prima verbruik en leveren toch heel goede prestaties”, verklaart Rober van Straalen, algemeen directeur van VSDV.

Dat het zichtveld van de Volvo FM met 10 procent is verbeterd, was voor VSDV reden om vooral in de winkeldistributie Volvo’s FM in te zetten. De uitstraling van de nieuwe Volvo-trucks vormde een belangrijke factor:VSDV wil met de nieuwe modellen hun waardering uitspreken naar hun chauffeurs: “Door onze keuze voor nieuwe modellen Volvo FH en FM willen we een stukje waardering meegeven aan onze chauffeurs. Zij werken iedere dag keihard. Onze chauffeurs rijden graag met de Volvo en wij zien een sterke TCO. Kortom, een win-win situatie”, besluit Rober van Straalen.

Van Straalen de Vries is in 2004 ontstaan uit de familiebedrijven Van Straalen Transport uit Zwaagdijk en De Vries Transport uit Spierdijk. Het bedrijf verzorgt zowel nationale als internationale transportactiviteiten als bloemen- en plantentransport, winkeldistributie, geconditioneerd transport en containervervoer. Om diverse soorten opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn, beschikt VSDV over een divers wagenpark van 550 vrachtwagens.

De eerste nieuwe trucks voor VSDV worden in april 2021 op de Nederlandse wegen verwacht.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions