Transport Online - PvdA wil Ploumen als lijsttrekker bij Tweede Kamerverkiezingen

PvdA wil Ploumen als lijsttrekker bij Tweede Kamerverkiezingen

PvdA wil Ploumen als lijsttrekker bij Tweede Kamerverkiezingen
18-01-2021 11:11 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - De PvdA schuift Lilianne Ploumen naar voren als lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Dat bevestigen ingewijden na een bericht van De Telegraaf. Ploumen (58) is vicefractievoorzitter in de Tweede Kamer en was eerder minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De sociaaldemocraten moesten halsoverkop op zoek naar een nieuwe aanvoerder na het opstappen van huidig fractievoorzitter Lodewijk Asscher. Hij trad terug naar aanleiding van de toeslagenaffaire, waar hij als minister van Sociale Zaken in het vorige kabinet nauw bij betrokken was.

Het PvdA-bestuur presenteert Ploumen maandagmiddag in Theater de Meervaart in Amsterdam. Zaterdag 23 januari is er een digitaal partijcongres waar haar benoeming door de leden wordt bekrachtigd. Het congres zou eigenlijk vorige week al zijn, maar dat werd geannuleerd na het vertrek van Asscher.

Ploumen was van 2007 tot 2012 partijvoorzitter van de PvdA. Zij was eerder lid van GroenLinks en geldt als een warm voorstander van nauwere samenwerking tussen de linkse partijen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions