Clicky

 
Transport Online - Verschillende ongelukken door gladheid

Verschillende ongelukken door gladheid

Verschillende ongelukken door gladheid
17-01-2021 10:40 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Op verschillende plekken in het land hebben zich dit weekend ongelukken voorgedaan die werden veroorzaakt door gladheid. Onder meer op de A7 bij Leek was het zondagochtend raak.

"Plaatselijk kan het glad zijn. Er komen momenteel meerdere ongevallen binnen. Zoals deze bij Leek. Auto raakt bij inhalen van de weg. Pas uw snelheid aan! Geleiderail is beschadigd, deze wordt zometeen direct vervangen", waarschuwde een weginspecteur bij Rijkswaterstaat.

Ook elders in het land was het raak. In het Drentse Uffelte belandde een automobiliste door gladheid vanwege de sneeuwval met haar voertuig in een sloot, meldde Dagblad van het Noorden.

RTV Drenthe meldde dat verschillende auto’s van de weg gleden, maar dat grote ongelukken uitbleven. Op de A28 gleed een auto van de weg, die tegen de vangrail tot stilstand kwam. Niemand raakte gewond, aldus de regionale omroep. Ook in de provincie Utrecht was het zaterdagavond raak: daar raakte een auto in de bocht van de A12 naar de A27 bij knooppunt Lunetten bij Utrecht in een slip. Het voertuig kwam achterstevoren vast te zitten in de bosjes, aldus RTV Utrecht. Brandweerpersoneel zaagde volgens de omroep de takken weg, waarna de wagen uit de bosjes kon worden getrokken.

Het KNMI waarschuwt zondagochtend met code geel nog voor gladheid in de vijf provincies aan de oostgrens. Het gaat hierbij om Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Plaatselijk kan het glad zijn door sneeuwresten en/ of bevriezing van natte weggedeeltes, aldus het weerinstituut. Lokaal is er kans op ijzel. Van het westen uit loopt de temperatuur geleidelijk op en zal de gladheid uiteindelijk verdwijnen. In het noordoosten en oosten zal dit pas rond het middaguur zo zijn, aldus het KNMI.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden