Clicky

 
Transport Online - Politieactie op luchthaven van Frankfurt: Terminal 1 ontruimd [+foto's&video]

Politieactie op luchthaven van Frankfurt: Terminal 1 ontruimd

Politieactie op luchthaven van Frankfurt: Terminal 1 ontruimd [+foto's&video]
16-01-2021 19:30 | Buitenland | auteur Redactie

FRANKFURT - [update zo 10:06 uur] Een 38-jarige Sloveen en een naar verluidt gewapende man zorgden zaterdagavond voor een grootschalige inzet door de federale en staatspolitie in Terminal 1 van de luchthaven van Frankfurt in de vroege avond.

Een patrouille van de federale politie sprak om 17:16 uur met een Sloveense man die geen mond- en neusbescherming droeg. Hij toonde onmiddellijk agressief gedrag jegens de agenten en zei: "Ik zal jullie allemaal vermoorden, Allahu Akbar".

Vanwege zijn agressieve houding gingen de ingezette troepen ervan uit dat zijn verklaring serieus was. De man probeerde toen te ontsnappen, maar werd onder dreiging van een vuurwapen direct overmeesterd door de hulpdiensten. De bij de politie bekende verdachte is naar het politiebureau overgebracht.

De man liet bagage achter toen hij probeerde te ontsnappen, waardoor door de nog onduidelijke inhoud een groot gebied van vertrekhal B werd afgezet. Na onderzoek bleek er echter dat er van de bagage geen dreiging uitging.

Tegelijkertijd meldde een controlecentrum van de federale politie dat er naar verluidt een gewapende man was waargenomen in Terminal 1. Omdat een verband tussen beide incidenten niet kon worden uitgesloten, leidde dit tot uitbreiding van de afzettings- en evacuatiemaatregelen. Een groot aantal hulpdiensten doorzocht het hele luchthavengebied op zoek naar de vermeende gewapende persoon. Ook het regionale treinstation werd omstreeks 17.30 uur afgesloten.

Rond 20.00 uur gaf de federale politie alles weer vrij. Een gewapende man in de terminalgebieden was niet gevonden.

De inzet leidde tot veel hinder voor het lucht- en treinverkeer op de luchthaven van Frankfurt.

In de piekfase van de operatie waren meer dan 100 federale en nationale politieagenten en ondersteunende douanebeambten aanwezig op de luchthaven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions