Transport Online - Zuid-Afrikaanse virusvariant duikt op in Denemarken

Zuid-Afrikaanse virusvariant duikt op in Denemarken

Zuid-Afrikaanse virusvariant duikt op in Denemarken
16-01-2021 19:31 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

KOPENHAGEN - In Denemarken is het eerste geval van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus vastgesteld, meldde het Deense seruminstituut zaterdag. Over deze virusmutant zijn grote zorgen, omdat die een stuk besmettelijker zou zijn dan de virusstam die tot dusver vooral rondwaart.

De gevreesde nieuwe varianten van het coronavirus verspreiden zich over de wereld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde woensdag dat de zogenoemde Britse coronavirusvariant in zeker vijftig landen en territoria is vastgesteld. De Zuid-Afrikaanse variant is op twintig plaatsen opgedoken, onder meer in Nederland, Groot-Brittannië, België en Duitsland.

De Japanse autoriteiten troffen een week geleden nog een andere coronavariant aan bij vier mensen die vanuit Brazilië het land binnenkwamen. Volgens het Japanse ministerie van Volksgezondheid lijkt het gemuteerde virus gedeeltelijk op de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten. Of deze net als andere mutanten besmettelijker is dan het 'normale' coronavirus, is nog onduidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions