Clicky

 
Transport Online - Cao-onderhandelingen Beroepsgoederenvervoer over de Weg opnieuw uitgesteld vanwege lockdown

Cao-onderhandelingen Beroepsgoederenvervoer over de Weg opnieuw uitgesteld vanwege lockdown

Cao-onderhandelingen Beroepsgoederenvervoer over de Weg opnieuw uitgesteld vanwege lockdown
16-01-2021 10:59 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Afgelopen dinsdag meldde de Minister-President dat de lockdown met in ieder geval drie weken wordt verlengd. "Wij hadden met de werkgevers afgesproken dat wij op 21 januari weer zouden onderhandelen. Die afspraak is half december gemaakt. We hoopten dat de lockdown eind januari weer zou zijn opgeheven en we verder zouden kunnen onderhandelen, maar daarvan is voorlopig nog geen sprake", aldus de cao-onderhandelaars van FNV Transport & Logistiek.

11 februari verder

Het virus loopt inmiddels als een hele vervelende rode draad door het onderhandelingsproces. "Onze leden beginnen ondertussen het geduld te verliezen. De reactie van TLN/VVT en reacties vanuit onze leden hebben wij ook met de onderhandelingsdelegatie besproken. Wij onderhandelen overigens ook het liefst fysiek en niet digitaal. Wij hebben daarom het volgende besloten: we accepteren uitstel van de onderhandelingen tot uiterlijk 11 februari aanstaande. Als dan blijkt dat er weer tot een verlenging van de lockdown is besloten, dan eisen wij van de werkgevers,dat zij in ieder geval verder met ons onderhandelen. Dit alles binnen de mogelijkheden die er dan zijn. Donderdag 11 februari moet het gebeuren. Hoe dan ook!"

De laatste keer

Het geduld van de vakbonden raakt ook op en zij hebben de werkgevers laten weten dat dit de laatste keer is dat zij akkoord gaan met het opschorten van de onderhandelingen. "Ook eisen wij dat op onze voorstellen op de drie thema’s, een substantiële loonsverhoging, eerder stoppen met werken en arbeidsomstandigheden door de werkgevers serieuze voorstellen worden gedaan waarbij ons doel is zo eindelijk een onderhandelingsresultaat te bereiken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden