Clicky

 
Transport Online - Aantal passagiers burgerluchtvaart in 2020 met 60 procent gedaald

Aantal passagiers burgerluchtvaart in 2020 met 60 procent gedaald

Aantal passagiers burgerluchtvaart in 2020 met 60 procent gedaald
16-01-2021 10:21 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

MONTREAL - Als gevolg van de coronapandemie daalde het aantal passagiers van luchtvaartmaatschappijen in 2020 met 60 procent, heeft de ICAO, de burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties (VN) vrijdag bekendgemaakt.

Vanwege de reisbeperkingen die sinds het uitbreken van de coronacrisis in veel landen van kracht zijn, vervoerden de maatschappijen vorig jaar zo'n 1,8 miljard passagiers, waarmee de burgerluchtvaartindustrie is gedaald tot het niveau van 2003. In 2019 ging het nog om 4,5 miljard passagiers, aldus de ICAO. De daling van de vraag zal zich bovendien "in het huidige kwartaal doorzetten en misschien zelfs nog versnellen", waarschuwt de organisatie.

Procentueel gezien nam het aantal binnenlandse vluchten met de helft af in 2020. De internationale verbindingen namen met bijna driekwart (74 procent) af. Alles bij elkaar opgeteld betekent dat een verlies van 370 miljard dollar voor de maatschappijen. Ook de luchthavens en de leveranciers van luchtvaartnavigatiediensten leden verlies. Het gaat om respectievelijk 115 en 13 miljard dollar, aldus de ICAO.

De huidige situatie bedreigt volgens de VN-burgerluchtvaartorganisatie de financiële levensvatbaarheid van de industrie en doet ook vrezen voor het verlies van miljoenen banen over de hele wereld. Het herstel van de industrie hangt af van het succes van de vaccinatiecampagnes, die inmiddels in diverse rijke landen zijn begonnen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions