Transport Online - WHO-experts tegen vaccinatiebewijs bij internationale reizen

WHO-experts tegen vaccinatiebewijs bij internationale reizen

WHO-experts tegen vaccinatiebewijs bij internationale reizen
15-01-2021 20:03 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - Deskundigen van wereldgezondheidsorganisatie WHO zijn op dit moment geen voorstander van een bewijs van vaccinatie tegen Covid-19 voor internationale reizigers. Landen worden door het WHO-comité voor noodsituaties wel aangemoedigd maatregelen te nemen om te zorgen dat reizen veilig is.

Volgens de deskundigen is nog veel onbekend over coronavaccins. Zo is niet zeker in hoeverre ingeënte mensen anderen kunnen besmetten. Het comité wijst ook op de vooralsnog beperkte beschikbaarheid van vaccins. Wie is ingeënt moet maatregelen tegen verspreiding van het virus dan ook blijven naleven.

Het 19-koppige panel van de WHO roept landen op veel onderzoek te doen naar besmettelijkere virusvarianten en de invloed daarvan op de werkzaamheid van vaccins, medicijnen en tests.

Onder meer vakantielanden in Zuid-Europa pleiten voor een ‘coronapaspoort’ om gevaccineerde toeristen zonder verplichte quarantaine en het overleggen van een negatieve Covid-19-test toe te laten. De regeringsleiders van de EU-landen praten volgende week over de mogelijkheid om ingeënte mensen zonder beperkingen te laten reizen in de EU, maar daar zitten veel haken en ogen aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions