Clicky

 
Transport Online - Ongeval met vier vrachtwagens op Duitse A2 [+foto]

Ongeval met vier vrachtwagens op Duitse A2

Ongeval met vier vrachtwagens op Duitse A2 [+foto]
15-01-2021 19:04 | Ongevallen | auteur Redactie

LEHRTE - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur vond op de Duitse A2 bij Lehrte een ernstig ongeval plaats waarbij vier vrachtwagens waren betrokken. De twee achterste vrachtwagens hadden een ernstige aanrijding gehad.

Een vrachtwagenchauffeur was achterop een tankwagen gebotst en zat bekneld in zijn cabine. Daarnaast bleek dat de tankwagen waar de chauffeur op reed was gemarkeerd met waarschuwingsborden. De hulpverleners werden vervolgens direct gecoördineerd, voornamelijk om te zorgen voor de redding van de beknelde chauffeur, maar ook voor de beveiliging van de ongevalslocatie.

De tankwagen die van achter in elkaar zat, en eerder met ethanol geladen was, bleek op het moment van het ongeluk gelukkig leeg te zijn. Uit voorzorg werd de lokale brandweer van Höver gealarmeerd met het specialisatievoertuig "GW-Mess" om er zeker van te zijn dat er geen verder gevaar dreigde, noch ter plaatse noch in de omgeving.

Nadat direct met de patiëntenzorg was begonnen, is in overleg met de spoedarts gestart met de redding van de inmiddels zwaar beknelde chauffeur. Vanwege de ernstige schade aan de bestuurderscabine werden twee hydraulische reddingssets, bestaande uit schaar en spreider, gebruikt, evenals een reddingsplatform om een ​​patiëntvriendelijke redding te garanderen, zelfs op cabinehoogte van het voertuig.

De chauffeur zat zo klem dat de eerste toegang tot de complexe reddingsoperatie alleen via de bestuurdersdeur kon worden gecreëerd, maar uiteindelijk kon de chauffeur worden gered vanaf de passagierszijde. Nadat de chauffeur met succes was gered en overgedragen om voor verdere zorg naar een ziekenhuis te worden vervoerd, begon het bergen van de voertuigen.

De snelweg in het getroffen gebied was urenlang volledig afgesloten voor de reddingsmaatregelen.

Foto's

 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  SCHENK
 • J.Roeland
  P. VISSERS
 • J.Roeland
  VAN DER MIERDEN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats