Clicky

 
Transport Online - Sievert Logistik SE breidt locatie in Hardenberg uit met nieuw warehouse

Sievert Logistik SE breidt locatie in Hardenberg uit met nieuw warehouse

Sievert Logistik SE breidt locatie in Hardenberg uit met nieuw warehouse
15-01-2021 14:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HARDENBERG - Sievert Logistik SE breidt haar locatie in Hardenberg uit. Medio 2021 wordt een nieuw warehouse gebouwd op 5.000 vierkante meter. Het in Lengerich gevestigde bedrijf reageert hiermee op de toenemende vraag naar diensten met toegevoegde waarde voor petrochemicaliën, diervoeder en toevoegingsmiddelen voor diervoeders, evenals industriële mineralen. De dochteronderneming Nederlandse Transport Maatschappij BV is verantwoordelijk ter plaatse.

"Sinds enkele maanden zien we een toenemende vraag naar silologistiek", zegt Rui Macedo, algemeen directeur van Sievert Logistik SE. Dit geldt vooral voor de behandeling en het transport van zogenaamde “schone goederen” zoals plastic pallets, diervoeder of industriële mineralen. Naast het vullen en overslaan van bijvoorbeeld big bags naar silowagens, is er ook grote belangstelling voor de behandeling en verfijning van de producten. "Door onze opslagcapaciteit in Hardenberg uit te breiden, zullen we in de toekomst meer van dergelijke diensten met toegevoegde waarde kunnen aanbieden", zegt Macedo.

De strategisch gunstige ligging direct aan de Duits-Nederlandse grens en de dagelijkse trein- of scheepsverbindingen naar de zeehavens in Antwerpen en Rotterdam stellen de logistiek expert nu al in staat om Noordrijn-Westfalen en grote delen van Noord-Duitsland te bestrijken.

“De capaciteiten in de havens zijn echter beperkt. Daarnaast zijn er bepaalde werkprocessen en tijdsbestekken die van buitenaf moeilijk door elkaar geschud kunnen worden”, legt de algemeen directeur uit. Medio 2021 wordt daarom een ​​nieuw warehouse op 5.000 vierkante meter in gebruik genomen. "Dankzij deze uitbreiding kunnen we de klok rond laden en leveringen aanbieden inclusief diensten met toegevoegde waarde binnen een straal van 500 kilometer", zegt Macedo.

Ook de marktleidende leverancier van PVC-compounds PlastChem BV, die al jaren een beroep doet op de diensten van Sievert voor het transport en de herverpakking van kunststoffen, zal profiteren van de uitbreiding. Directeur Onno-Pieter Sonnega meldt: “Door het nieuwe magazijn kunnen we kortere afstanden en dus nog snellere dienstverlening leveren.” Het bedrijf werkt de klok rond, 365 dagen per jaar. Daarom is het bedrijf afhankelijk van een vlotte informatie-uitwisseling en bijzonder flexibele logistieke dienstverlening. "In Sievert hebben we een betrouwbare partner gevonden", zegt Sonnega.

Om voorbereid te zijn op de toekomst is er al nagedacht over de mogelijkheid voor een verdere uitbreiding van de locatie. "We verwachten dat de vraag in deze gebieden verder zal stijgen", voorspelt de algemeen directeur. Sievert is ook van plan om het aanbod binnen afzienbare tijd uit te breiden naar de Scandinavische landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats