Clicky


Eric Wiebes maakt geen deel uit van demissionair kabinet

Eric Wiebes maakt geen deel uit van demissionair kabinet
15-01-2021 14:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) maakt geen deel uit van het demissionaire kabinet dat tot een nieuw kabinet is aangetreden op de winkel past. Wiebes was in het vorige kabinet als staatssecretaris van Financiën nauw betrokken bij de toeslagenaffaire.

Koning Willem-Alexander heeft Wiebes "op de meest eervolle wijze ontslag verleend", aldus een verklaring.

Minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen (ook VVD) neemt het beheer van zijn ministerie tijdelijk van hem over. De post van Wiebes zal "op korte termijn" door een vervanger worden overgenomen. De VVD zal naar verwachting zelfs over een paar dagen al een naam naar buiten brengen.

Van Nieuwenhuizen verdiept zich aankomend weekend in de dossiers. Ze erkent dat met het vertrek van Wiebes veel kennis over onder meer de steunpakketten het ministerie verlaat. "Maar ik ken Wiebes al lang en hij zal zeker bereid zijn me uitgebreid te ondersteunen als ik hem bel."

Ze verwacht dan ook niet dat zijn vertrek vertraging oplevert voor de aangekondigde steunpakketten, die het kabinet volgende week wil presenteren. Ook minister Wopke Hoekstra (Financiën) denkt daar zo over. Hij zegt dat het kabinet al ver is met de uitwerking van de steunpakketten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,964
Diesel1,646

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions