Clicky

 
Transport Online - Agenten verrast na openen te hoge oplegger [+foto's]

Agenten verrast na openen te hoge oplegger

Agenten verrast na openen te hoge oplegger [+foto's]
15-01-2021 14:13 | Buitenland | auteur Redactie

MAHLBERG - Agenten van de Duitse Verkeerspolitie waren woensdagochtend 13 januari rond 08:45 uur verrast toen zij de oplegger openden van een te hoge combinatie.

De trekker met oplegger combinatie had de aandacht getrokken van de politieagenten ter hoogte van het tankstation van Mahlberg-West, omdat het zeil van de oplegger zichtbaar te bol stond. Bij de controle bleek uiteindelijk dat de vrachtwagen met een gemeten hoogte van 4,36 meter duidelijk de toegestane voertuighoogte van 4 meter overschreed.

Bij het openen van de deuren aan de achterzijde van de trailer werden de agenten verrast door het achteraanzicht van een tweede trekker die bijna de gehele laadruimte in beslag nam.

Het bleek dat de vrachtwagen een gekochte schade vrachtwagen vervoerde waardoor de toegestane voertuighoogte werd overschreden.

 

Omdat de 40-jarige chauffeur geen vrijstelling voor de overschreden hoogte kon overleggen zal er een procedure worden gestart en zullen zowel de chauffeur als zijn werkgever een fikse boete tegemoet kunnen zien.

De verdere rit is verboden totdat de chauffeur de vereiste vergunningen in zijn bezit heeft.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden