Clicky

 
Transport Online - Deense politie stuit op vrachtwagen 'waar een luchtje aan zit' tijdens controle [+foto]

Deense politie stuit op vrachtwagen 'waar een luchtje aan zit' tijdens controle

Deense politie stuit op vrachtwagen 'waar een luchtje aan zit' tijdens controle [+foto]
15-01-2021 11:37 | Buitenland | auteur Redactie

GREVE - De Deense politie heeft woensdag 13 januari een grote transportcontrole gehouden waarbij met name één Deense vrachtwagen de aandacht trok. In totaal werden 32 vrachtwagens gecontroleerd waarvan 18 buitenlandse.

Zes auto's van de politie brachten de vrachtwagens van de snelweg naar een parkeerplaats bij Greve. "Vooral een Deense trekker met een aangekoppelde oplegger bezorgde de agenten een frons, zegt Henrik Fobian", hoofd van Tungvognscenter Øst. "Het was duidelijk dat hier een luchtje aan zit, en dat er een groot onderzoek nodig is om deze specifieke zaak tot op de bodem uit te zoeken", zegt politiecommissaris Henrik Fobian van de Deense politie.

Tijdens de inspectie ontdekten de agenten dat de oplegger van de vrachtwagen niet geregistreerd was, en daarom werden de kentekenplaten in beslag genomen. Na enig speurwerk kon de politie ook vaststellen dat de kentekenplaten die op de trekker zaten, van een andere vrachtwagen waren, vertelt Henrik Fobian.

"Toen we het chassisnummer van de trekker controleerden, konden we zien dat de kentekenplaten van een andere vrachtwagen waren gehaald", zegt Henrik Fobian. "Dit betekent dat er geen wegenbelasting en verzekering over het voertuig is betaald en dat de vrachtwagen niet meer verder mocht rijden. Bovendien had de vervoerder geen transportvergunning.

Bij onderzoek van de tachograaf bleek dat de bestuurderskaart van de chauffeur niet was gebruikt. "De afgelopen 28 dagen is er geen chauffeurskaart in de tachograaf ingevoerd, dus we weten niet wie de vrachtwagen heeft bestuurd. Bovendien werden de algemene regels voor rij- en rusttijden niet nageleefd, en beiden kunnen daarom leiden tot hoge boetes voor zowel transporteurs als chauffeur(s)", zegt Henrik Fobian.

Het rijbewijs van de chauffeur was ook nog eens verlopen. Op basis van de vele overtredingen kan wellicht sprake zijn van intrekking van het rijbewijs, maar het is nog te vroeg om dat vast te stellen.

Bij de tranbsportcontrole werden drie vrachtwagens met gebreken aangetroffen, twee vrachtwagens waarvan de afmetingen groter waren dan toegestaan, zes overtredingen mnet betrekking tot gevaarlijke stoffen, drie overtredingen van de wet op het goederenvervoer en twintig overtredingen omtrent rij- en rusttijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,095
Diesel1,759

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions