Transport Online - Sneltest voor vrachtwagenchauffeurs verplicht vanaf dinsdag 19 januari van VK naar Nederland

Sneltest voor vrachtwagenchauffeurs verplicht vanaf dinsdag 19 januari van VK naar Nederland

Sneltest voor vrachtwagenchauffeurs verplicht vanaf dinsdag 19 januari van VK naar Nederland
15-01-2021 11:04 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Vanaf dinsdag 19 januari 00:01 zijn vrachtwagenchauffeurs die met de ferry van Groot-Brittannië naar Nederland komen verplicht om een sneltest te doen. Dat meldt TLN in haar Corona-Liveblog.

De testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn. Chauffeurs mogen alleen de ferry op, als zij negatief getest zijn. De maatregel is bedoeld om de verspreiding van de nieuwe variant van het coronavirus tegen te gaan. Voor vrachtwagenchauffeurs is een negatieve uitslag van een sneltest voldoende, andere reizigers zijn verplicht een negatieve PCR-test te overhandigen.

Testlocaties

In Groot-Brittannië zijn er ruim 30 plekken waar chauffeurs gratis een sneltest kunnen doen. Dat gebeurt op ‘Haulier advice site locations’. Een overzicht van die locaties vind je hier (of in de bijlage onder dit nieuwsbericht). Houd er rekening mee dat niet iedere testlocatie 24 per dag beschikbaar is. Veel locaties zijn open van 06:00 uur tot 22:00  uur. Ga dus goed voorbereid op reis en plan voordat je vertrekt waar en wanneer je de test gaat doen.

Eisen aan de verplichte sneltest

De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Het document wordt op vijf punten gecontroleerd:

  1. Type test: dit moet een sneltest (antigeen of LAMP-test) zijn.
  2. Testresultaat: moet negatief op SARS-CoV-2 (of niet gedetecteerd) zijn.
  3. Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort.
  4. Datum en tijd van afname van de test: voor transportmedewerkers geldt dat de test maximaal 24 uur oud is bij het aan boord gaan van het vliegtuig of de ferry.
  5. Op de testuitslag staat een logo of kenmerk van een instituut of arts.

De testuitslag mag zowel op papier als digitaal worden getoond. Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen.

Bijlage:

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,816
Diesel1,493

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions