Clicky


Aantal LNG-trucks in jaar tijd meer dan verdrievoudigd

Aantal LNG-trucks in jaar tijd meer dan verdrievoudigd
15-01-2021 10:25 | Klimaat | auteur Redactie

BEESD - LNG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse transportlandschap. Het aantal LNG-trucks is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Meer dan 15 procent van de verkochte Volvo-trucks is nu een LNG-truck. Het vloeibare aardgas wordt door steeds meer transportbedrijven ingezet als alternatief voor diesel. En niet zonder resultaat.

Aan de sterke toename van het aantal LNG-trucks in Nederland liggen twee hoofdredenen ten grondslag. Niet alleen besparen transporteurs met LNG aanzienlijk op hun CO2-uitstoot, ook de meerprijs van een LNG-truck wordt snel terugverdiend door verschillende stimuleringsmaatregelen (o.a. accijnskorting Nederlandse overheid, Duitse Maut-vrijstelling, Gelderland subsidie en MIA-voordeel).

Zo bespaart Van de Kamp Transport uit Druten jaarlijks per LNG-truck € 18.000 aan Maut. “Dat is over vijf jaar genomen ongeveer € 90.000. Zo kun je de meerprijs voor een LNG-truck snel terugverdienen”, verklaart directeur Hans-Jürgen van de Kamp.

Ook over het verbruik van de Volvo LNG-truck is Van de Kamp meer dan tevreden: “De LNG-trucks zijn bij ons zuiniger dan de dieseltrucks. Met een lichte vracht halen we dik 1 op 5 of zelfs hoger. De business case is gewoon positief. Er zit echt een verdienmodel achter”, vertelt Hans-Jürgen van de Kamp.

Ook de rijprestaties en het brandstofverbruik van een LNG-truck zijn uitstekend. “Het grootste voordeel van de Volvo LNG ten opzichte van andere merken is het verbruik. Met de Volvo LNG-truck halen we een brandstofverbruik van bijna 1:5. Bovendien schakelt de truck fantastisch. Eerlijk, is eerlijk: de prestaties van de Volvo zijn op dit moment het beste”, vertelt Arjan van Geffen, directeur van A.G. van Geffen Transportbedrijf.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions