Clicky


 


Aantal LNG-trucks in jaar tijd meer dan verdrievoudigd

Aantal LNG-trucks in jaar tijd meer dan verdrievoudigd
15-01-2021 10:25 | Klimaat | auteur Redactie

BEESD - LNG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse transportlandschap. Het aantal LNG-trucks is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Meer dan 15 procent van de verkochte Volvo-trucks is nu een LNG-truck. Het vloeibare aardgas wordt door steeds meer transportbedrijven ingezet als alternatief voor diesel. En niet zonder resultaat.

Aan de sterke toename van het aantal LNG-trucks in Nederland liggen twee hoofdredenen ten grondslag. Niet alleen besparen transporteurs met LNG aanzienlijk op hun CO2-uitstoot, ook de meerprijs van een LNG-truck wordt snel terugverdiend door verschillende stimuleringsmaatregelen (o.a. accijnskorting Nederlandse overheid, Duitse Maut-vrijstelling, Gelderland subsidie en MIA-voordeel).

Zo bespaart Van de Kamp Transport uit Druten jaarlijks per LNG-truck € 18.000 aan Maut. “Dat is over vijf jaar genomen ongeveer € 90.000. Zo kun je de meerprijs voor een LNG-truck snel terugverdienen”, verklaart directeur Hans-Jürgen van de Kamp.

Ook over het verbruik van de Volvo LNG-truck is Van de Kamp meer dan tevreden: “De LNG-trucks zijn bij ons zuiniger dan de dieseltrucks. Met een lichte vracht halen we dik 1 op 5 of zelfs hoger. De business case is gewoon positief. Er zit echt een verdienmodel achter”, vertelt Hans-Jürgen van de Kamp.

Ook de rijprestaties en het brandstofverbruik van een LNG-truck zijn uitstekend. “Het grootste voordeel van de Volvo LNG ten opzichte van andere merken is het verbruik. Met de Volvo LNG-truck halen we een brandstofverbruik van bijna 1:5. Bovendien schakelt de truck fantastisch. Eerlijk, is eerlijk: de prestaties van de Volvo zijn op dit moment het beste”, vertelt Arjan van Geffen, directeur van A.G. van Geffen Transportbedrijf.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions