Clicky


70 aangiftes voor misbruik van TVL regeling

70 aangiftes voor misbruik van TVL regeling
14-01-2021 19:41 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie vanwege vermoedens van misbruik bij de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten. Het gaat om 70 aangiftes. De TVL regeling is bedoeld voor MKB bedrijven die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Deze regeling is onderdeel van het uitgebreide steun- en herstelpakket en wordt uitgevoerd door de RVO. De RVO heeft serieuze signalen ontvangen dat er sprake is van misbruik van de TVL regeling.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Deze steunmaatregelen zijn juist opgezet om ondernemers die het momenteel loodzwaar hebben te helpen hun vaste lasten te betalen. Wie misbruik maakt van steunmaatregelen moet zich schamen. Ik doe er alles aan om dit te voorkomen en ik schrik er niet voor terug om aangifte te laten doen bij het OM als daar reden voor is. Zo kan de regeling blijven doen waarvoor ze in het leven is geroepen: ondernemers die het hard nodig hebben zo snel mogelijk van financiële steun voorzien.”

Sinds de opening van de TVL regeling zijn er bijna 110.000 aanvragen voor de TVL ontvangen waarvan er tot nu toe ruim 96.000 zijn toegekend. Na de signalen van mogelijk misbruik is RVO een onderzoek gestart. Het gaat om 481 gevallen van mogelijk misbruik. Na onderzoek door RVO en overleg met FIOD en het Openbaar Ministerie is besloten over te gaan tot 70 aangiftes. RVO werkt in samenwerking met de banken aan terugvordering en gebruikt deze signalen om het proces aan te scherpen.