Clicky

 
Transport Online - 'Frans Timmermans niet in voor lijsttrekkerschap PvdA'

'Frans Timmermans niet in voor lijsttrekkerschap PvdA'

'Frans Timmermans niet in voor lijsttrekkerschap PvdA'
14-01-2021 19:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - Frans Timmermans is niet beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Officieel geeft de huidige eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie geen commentaar op het vertrek van partijleider Lodewijk Asscher vanwege de toeslagenaffaire, maar ingewijden in Brussel zeggen dat Timmermans zijn hoge positie in het dagelijks EU-bestuur niet wil opgeven. Dat zou noch in het belang van Nederland, noch voor dat van de PvdA zijn, klinkt het.

Timmermans is bij de commissie verantwoordelijk voor de Green Deal, de afspraak tussen de EU-leiders om Europa in 2050 klimaatneutraal te maken en om dat te bereiken versneld de CO2-uitstoot terug te dringen in 2030 tot 55 procent ten opzicht van 1990. Zijn kabinetschef is oud-PvdA-leider Diederik Samsom. Daarmee bezit Nederland, en de partij, een ijzersterke positie op klimaatgebied in Brussel die Timmermans niet uit handen wil geven, zeggen betrokkenen.

Ook zijn er geluiden in de partij die vinden dat met twee topvrouwen, op nummer 2 Kamervoorzitter Khadija Arib en op nummer 3 oud-partijvoorzitter en -minister Lilianne Ploumen, het tijd is voor een vrouw aan het PvdA-roer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden