Clicky

 Al meer dan 400 boetes uitgedeeld voor ontbreken Kent-vergunning

Al meer dan 400 boetes uitgedeeld voor ontbreken Kent-vergunning
14-01-2021 18:55 | Buitenland | auteur Redactie

KENT - Er zijn al meer dan 400 boetes opgelegd aan vrachtwagenchauffeurs die geen geldige Kent-toegangsvergunning bij zich hadden voordat ze het graafschap binnenkwamen. Terwijl de meerderheid van de chauffeurs gewoon netjes een vergunning heeft en vlot toegang heeft tot de havens van Kent, worden degenen die dat niet doen sterk aangemoedigd om de regels te volgen om ervoor te zorgen dat eventuele verkeershinder tot een minimum wordt beperkt.

Sinds woensdag 13 januari 2021 zijn in totaal al 407 overtredingen van de 'Kent Access Permit' vastgesteld de Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) in samenwerking met de politie van Kent die de nieuwe wetgeving handhaaft.

Nog eens 152 vrachtwagenchauffeurs bleken verkeersregels te hebben overtreden, waaronder een poging om de wachtrij van 'Operation Stock' te omzeilen.

Vanaf 1 januari 2021 moeten chauffeurs een toegangsvergunning voor Kent (een zogenoemde Kent Access Permit) hebben om via de haven van Dover of via Eurotunnel het Verenigd Koninkrijk (VK) te verlaten.

Deze vergunning is verplicht voor alle vrachtwagens (ook lege) vanaf 7,5 ton. De vergunning heeft een geldigheidsduur van 24 uur en kan gratis online worden aangevraagd. De vergunning is eenmalig geldig en moet steeds opnieuw worden aangevraagd. Chauffeurs die niet in het bezit zijn van deze vergunning kunnen een boete krijgen van £ 300. 

De vergunning is uitsluitend nodig voor de regio Kent. Andere grensovergangen verlangen een dergelijke vergunning niet. Ook voor het enkel afleveren van een trailer in Dover is deze vergunning niet nodig.

Assistant Chief Constable Claire Nix is ​​de voorzitter van het Kent Resilience Forum, een samenwerkingsverband van organisaties zoals de Kent Police, Kent County Council en Highways England dat nauw samenwerkt met overheidsdiensten.

ACC Nix zei: "Terwijl de meerderheid van de vrachtwagenchauffeurs die naar Europa reizen via de haven van Dover of Eurotunnel het graafschap Kent binnenkomen met een geldige vergunning zijn er ook nog steeds te veel die we moeten stoppen, beboeten en terugsturen. Als deze trend zich voortzet, kan dit mogelijk leiden tot verkeershinder hier in Kent, waar het vrachtvolume de komende weken naar verwachting aanzienlijk zal toenemen."

"Het blijft heel belangrijk dat bedrijven die goederen exporteren via de Kent-havens precies weten wat er van hun chauffeurs wordt verlangd voordat ze aan hun rit beginnen, waarbij momenteel ook een negatief Covid-19-testresultaat binnen 72 uur na hun geplande vertrek naar Frankrijk nodig is. Deze test moet buiten Kent worden afgelegd op een van de meer dan 30 adviespunten voor transporteurs in het hele land die ze aanbieden, waar chauffeurs ook gratis grenscontroles kunnen krijgen."

"Degenen die een geldige Kent-toegangsvergunning en een negatief Covid-19-testresultaat behalen voordat ze Kent binnenkomen, worden snel langs alle wachtrijen naar de havens geleid."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats