Clicky

 
Transport Online - Limburg Express wil opschalen

Limburg Express wil opschalen

Limburg Express wil opschalen
14-01-2021 13:24 | Binnenvaart | auteur Redactie

BORN - European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group bundelen al enige tijd met succes hun krachten in de Limburg Express. Sinds twee jaar onderhoudt de Limburg Express een reguliere binnenvaartverbinding tussen Born, Venlo en de ECT Delta terminal in Rotterdam. De partners willen nu graag opschalen naar Limburg Express 2.0, waarbij een extra schip zal worden ingezet, die ook andere terminals in Rotterdam aanloopt.

De Limburg Express is uniek vanwege de samenwerking tussen twee inlandterminals in Limburg, die voorheen ECT met eigen schepen bedienden. De samenwerking leidt tot verschillende efficiencyverbeteringen. In Rotterdam kan er, dankzij de bundeling, gebruik worden gemaakt van fixed windows bij de ECT Delta terminal. Hierdoor wordt het schip volgens een vaste planning, en dus betrouwbaar, afgehandeld.

Door het inzetten van een koppelverband (schip met duwbak) worden er per afvaart grotere volumes naar Limburg vervoerd, én is de afhandeling bij de inland terminal een stuk efficiënter. Zo wordt de duwbak afgemeerd in Venlo om te lossen en te laden en vaart het schip ondertussen door naar Born. Tevens is er een efficiënt hergebruik van containers. Lege containers worden met de Limburg Express tussen de terminals geherpositioneerd. Zo kan het zijn dat de lege importcontainers van Venlo naar Born worden vervoerd om daar weer te laden met exportlading.

Veel bedrijven, die gebruik maken van de Limburg Express vinden het een groot succes. Zo zegt Helen van den Heuvel, namens Hapag-Lloyd: “de laatste jaren is de relatie tussen beide inland terminals echt ontwikkeld als een partnerschap. Wij kunnen onze klanten een betrouwbare service bieden en zien dat onze volumes de laatste jaren dan ook zijn toegenomen.”

Voor Michael Kors in Venlo, draagt het bij aan de doelstellingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Als wereldwijd merk willen wij onze impact op de omgeving reduceren. Door het transport, als onderdeel van de supply chain, slimmer te organiseren kunnen wij bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. De Limburg Express biedt hiervoor de juiste oplossing. Door de hoge betrouwbaarheid en frequentie kunnen wij de service bieden aan onze afnemers die zij verwachten. Én door gebruik te maken van de binnenvaart kunnen wij onze carbon footprint reduceren. We kijken uit naar een uitbreiding van de verbindingen!”

Ook Sabic in Sittard-Geleen is erg enthousiast over de samenwerking. Frans van de Water zegt: “Door gebruik te maken van de Limburg Express zijn wij gegarandeerd van een vaste afhandeling in Rotterdam, waardoor wij zeker zijn dat onze containers tijdig beschikbaar zijn voor de afvaart van de zeerederij, en dus ook op tijd bij onze klanten zijn. De Limburg Express is voor ons in die zin dé oplossing voor een probleem waar wij als grote internationale verlader erg veel hinder van ondervinden, namelijk onzekerheid met betrekking tot het moment van afhandeling van de containerbinnenvaart in de zeehaven. De ontwikkeling van Limburg Express 2.0 juichen wij van harte toe, zodat wij ook andere containerstromen betrouwbaar kunnen laten afhandelen in de Rotterdamse haven.”

Limburg Express 2.0 wordt door veel bedrijven toegejuicht, het zou heel mooi zijn als dit gerealiseerd kan worden. Met Limburg Express 2.0 zien de partners kansen om nog meer containers via de binnenvaart te gaan vervoeren!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions