Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht Brussels Airport met 2,2 procent gestegen

Luchtvracht Brussels Airport met 2,2 procent gestegen

Luchtvracht Brussels Airport met 2,2 procent gestegen
14-01-2021 11:11 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

ZAVENTEM - In 2020 was de cargoafdeling op Brussels Airport druk bevraagd. Op Brussels Airport werd 511.613 ton luchtvracht vervoerd, een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 2019. De volvracht- en expressdiensten hebben sinds de maand april steeds het niveau van 2019 overschreden. De volvracht is het sterkst toegenomen met een stijging van maar liefst 43 procent ten opzichte van 2019, onder meer ook door de komst van enkele nieuwe luchtvaartmaatschappijen en passagiersvliegtuigen die enkel voor vracht werden ingezet (30 tot 40 procent van de volvrachtvluchten). Ook bij de expressdiensten zien we een sterke stijging van 18 procent. Dankzij dit resultaat blijft Brussels Airport de wereldwijde en Europese luchtvrachtgroei overstijgen.

In totaal werd er in 2020 646.540 ton goederen vervoerd (luchtvracht en getruckte vracht), een lichte daling van 3 procent ten opzichte van 2019. Dit is te wijten aan de daling van de vervoerde vrachtvolumes aan boord van passagiersvliegtuigen gezien het lagere aantal vluchten (-54 procent), maar ook door de daling van de volumes getruckte vracht (-19 procent) als gevolg van een toename van het lokale luchtvrachtvervoer vanuit Brussels Airport.

De import uit Azië op Brussels Airport is sterk gegroeid.

In december, over het algemeen een zeer belangrijke maand voor het vrachtvervoer, daalde de luchtvracht op Brussels Airport met 3,4 procent ten opzichte van december 2019. Dit komt omdat de volumes vorig jaar in deze maand echt uitzonderlijk hoog waren. Vooral de expressdiensten deden het goed, met een stijging van 34 procent.

De invoer, met name de goederenstroom uit Azië, neemt toe, terwijl de exportvolumes lager zijn dan in 2019. Ook het transport van vaccins van op Brussels Airport neemt geleidelijk aan toe. In totaal zijn er al meer dan 10 miljoen vaccins naar bestemmingen over de hele wereld gebracht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden