Clicky

 
Transport Online - Geplaagd Norwegian Air stopt met langeafstandsvluchten

Geplaagd Norwegian Air stopt met langeafstandsvluchten

Geplaagd Norwegian Air stopt met langeafstandsvluchten
14-01-2021 10:51 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

OSLO - De Noorse prijsvechter Norwegian Air stopt met zijn langeafstandsvluchten. De financieel geplaagde onderneming keert terug naar wat het voorheen deed met het aanbieden van louter korte vluchten. De wijziging in aanbod maakt deel uit van de reorganisatie om het bedrijf overeind te houden.

De Scandinavisch maatschappij wil met zo'n vijftig tot zeventig toestellen op de Europese markt actief blijven. Norwegian wil nog eens 5 miljard Noorse kroon (486 miljoen euro) ophalen bij beleggers via een claimemissie, een onderhandse plaatsing van aandelen en een hybride vorm.

De maatschappij vroeg eind vorig jaar een vorm van faillissementsbescherming aan voor twee dochterondernemingen in Ierland, waar zijn vliegtuigen staan gestald. De stap volgde op de weigering van de Noorse regering om de Norwegian verdere overheidssteun te geven.

Schuldenberg

Met de beschermingsconstructie kan de budgetvlieger ingrijpend reorganiseren om de coronacrisis door te komen, terwijl de Ierse rechtbank het bedrijf beschermt tegen schuldeisers. In de tussentijd staat het bedrijf voor de opgave zijn schuldenberg te verkleinen. Het bedrijf hoopt de transformatie naar een levensvatbare luchtvaartmaatschappij volgende maand te voltooien.

De maatschappij groeide de voorbije jaren snel uit tot prijsvechter op langeafstandsvluchten, maar liet de schulden daarbij hard oplopen. Daarbovenop leed het bedrijf tussen sinds 2017 telkens verlies. De crisis maakte de situatie voor de Noren er niet beter op.

Tientallen maatschappijen wereldwijd hebben overigens al een faillissementsbescherming aangevraagd. Dit omdat door de coronacrisis de vraag naar vliegtuigtickets ineen is gestort.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions