Transport Online - Uitbraken bij 25 Drentse verzorgingstehuizen en woonzorgcentra

Uitbraken bij 25 Drentse verzorgingstehuizen en woonzorgcentra

Uitbraken bij 25 Drentse verzorgingstehuizen en woonzorgcentra
14-01-2021 10:29 | Coronavirus | auteur ANP

ASSEN - Bij 25 Drentse verzorgingstehuizen en woonzorgcentra zijn uitbraken van het coronavirus. De nood is inmiddels zo hoog dat vanaf donderdag Defensie helpt bij woonzorgcentrum Weidesteyn in Hoogeveen, maakte veiligheidsregio Drenthe bekend.

"De druk op de zorg in Drenthe heeft een kritiek niveau bereikt. We zien in veel verpleeg- en verzorgingstehuizen en woonzorgcentra het aantal besmettingen onder zowel bewoners als personeel nog steeds snel oplopen", zegt Hans Kox van de GGD in de provincie.

Hij wijst erop dat het aantal besmettingen in Drenthe sinds de uitbraak van het coronavirus nog niet zo hoog is geweest. De meeste besmettingen in de provincie vinden momenteel plaats in de thuissituatie en opvallend vaak tijdens bezoek bij familie of vrienden. Verder komen momenteel in de leeftijdsgroep 50-59 jaar de meeste besmettingen voor.

Door ziekte van personeel wordt inmiddels ook een beroep gedaan op vrijwilligers van het Rode Kruis. Ook wordt (ex)zorgmedewerkers dringend gevraagd om te helpen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen