Clicky

 
Transport Online - Twitter-topman: niet blij of trots om Trump-ban, wel goed besluit

Twitter-topman: niet blij of trots om Trump-ban, wel goed besluit

Twitter-topman: niet blij of trots om Trump-ban, wel goed besluit
14-01-2021 09:47 | Buitenland | auteur ANP

SAN FRANCISCO - Twitter-topman Jack Dorsey zegt op zijn eigen account dat hij er niet "blij of trots" om is dat het account van scheidend Amerikaans president Donald Trump is opgeschort, maar dat hij wel achter de beslissing staat. Het besluit, dat door Twitter is genomen naar aanleiding van de bestorming van het Capitool door opgehitste Trump-aanhangers vorige week woensdag, was volgens Dorsey nodig om veiligheidsredenen.

"Na bestudering van de tweets van @realDonaldTrump en de context ervan hebben we het account permanent geblokkeerd vanwege het risico op het aanzetten tot geweld," schreef Twitter zaterdag in een korte toelichting op het besluit.

"Ik ben niet blij of trots om het moeten verbannen van @realDonaldTrump van Twitter, of hoe we daar zijn geraakt", verdedigt Dorsey de beslissing woensdag op zijn eigen microblogpagina. "Na een duidelijke waarschuwing dat we deze actie zouden ondernemen, namen we deze beslissing met de beste informatie die we hadden, gebaseerd op de fysieke veiligheid op en buiten Twitter", aldus de topman van het sociale medium.

"Was dit correct?", vraagt hij daarop nog aan gebruikers. Dorsey zelf vindt dat zijn bedrijf met het in de ban doen van Trump de juiste beslissing heeft genomen maar erkent dat er mogelijk wel een "gevaarlijke" precedentwerking van uitgaat.

Donderdag zette Twitter het privé-account van Trump, dat 88 miljoen volgers heeft, al een half etmaal op zwart. Het bedrijf wilde dat de president drie tweets van vorige week woensdag zou verwijderen. Na verwijdering mocht hij voor straf 12 uur lang niets tweeten.

Twitter plaatste sinds de verkiezingen in november waarschuwingen bij berichten van de president waarin hij onjuistheden, zoals over de uitslag van de verkiezingen verspreidde. De berichtensite waarschuwde dat informatie in die tweets "mogelijk misleidend" of "in twijfel getrokken" is.

Meerdere sociale media, waaronder ook Facebook, hebben Trump in de ban gedaan sinds de bestorming van het Capitool, waarbij vijf doden vielen. Woensdag maakte ook Snapchat bekend dat het Trumps account permanent gaat afsluiten. Behalve de veiligheidsredenen noemde Snapchat daarbij ook "het verspreiden van desinformatie, haatzaaien en aanzetten tot geweld" als redenen voor de ban.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions