Clicky


Kamer kritisch over luchtverkeer uit Verenigd Koninkrijk

Kamer kritisch over luchtverkeer uit Verenigd Koninkrijk
13-01-2021 16:26 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Veel partijen in de Tweede Kamer vragen zich af of het vliegverkeer uit het Verenigd Koninkrijk niet aan banden moet worden gelegd, om de verspreiding van de Britse variant van het virus tegen te gaan. Dat bleek woensdag in het debat over de coronacrisis.

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zeiden dinsdag de invoering van een avondklok te overwegen, maar D66-voorman Rob Jetten vindt dat er eerst naar "alternatieven" moet worden gekeken. "Pak die brandhaardvluchten van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland aan", riep hij het kabinet op. Ook Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vraagt zich af "hoe het kan dat er dagelijks zoveel vluchten uit het Verenigd Koninkrijk komen".

Ook GroenLinks vindt het niet te rechtvaardigen dat er nog dagelijks tien tot twintig vluchten uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen. "Ik geloof er helemaal niks van" dat die vluchten noodzakelijk zijn, zei Jesse Klaver. Hij wil dat het aantal vluchten van en naar Schiphol "drastisch" wordt ingeperkt.

De PvdA wil nog verder gaan, door alle inkomende reizigers verplicht te testen en een quarantaineplicht in te voeren.