Clicky

 
Transport Online - Van Duijn Transport 75 jaar 'in motion'

Van Duijn Transport 75 jaar 'in motion'

Van Duijn Transport 75 jaar 'in motion'
13-01-2021 15:28 | Transport | auteur Redactie

DE LIER - Transport staat nooit stil. En als die uitspraak op één transporteur van toepassing is, dan is het wel op Van Duijn Transport. Het familiebedrijf - inmiddels draait de derde generatie al warm - is al sinds 1946 actief op de weg. In die periode nam het belang van transport alleen maar toe. Zeker in de sector waarin Van Duijn veel toegevoegde waarde biedt: in het transport van verse en gekoelde diepvriesproducten.

No-nonsense

Marcel van Duijn: "Ik hou niet van mooie praatjes. We zijn een bedrijf dat z’n werk gewoon goed doet. Onze mensen hebben er plezier in om opdrachtgevers ook bij complexe of acute vragen direct verder te helpen. In onze sector gaat het niet over de nieuwste vrachtwagens met Euro-6 motoren, over grote koelcellen of over slimme planningsystemen. Het gaat over mensen die weten wat er op het spel staat, zeker bij verse, gekoelde en diepvriesproducten. Mensen die begrijpen dat een afspraak er is om na te komen. En tegelijkertijd flexibel kunnen zijn om iets op te lossen. En daar ben ik eigenlijk hartstikke trots op."

Afgebakende markten, onbegrensde dienstverlening

"Onze markten zijn afgebakend tot een aantal Europese landen: Nederland, België, Groot-Brittannië, Noorwegen, Finland en Frankrijk. Binnen die regio vervoeren we alles wat gekoeld of diepgevroren naar de eindbestemming moet. Van groupage tot complete lading. Op 24/7 basis, dus ook ‘s nachts en op zon- en feestdagen. Dit doen we inmiddels met een 160 auto’s. Onze vleestrailers beschikken over een laadklep, een dubbele verdamper en hangwerk voor hangend vlees. We hebben ook faciliteiten voor op- en overslag waar we producten op elke gewenste temperatuur in optimale conditie kunnen houden."

Tanke Transport verandert van naam

Recentelijk is ook Tanke Transport, wat in 2017 uit strategische overwegingen overgenomen werd, volledig geïntegreerd in Van Duijn Transport. "Achter de schermen waren we al één, dus in die zin verandert er voor onze klanten niets. Nou ja", lacht Marcel, "met uitzondering van het mailadres dan. En als je naar de site van Tanke surft, dan kom je op onze nieuwe website terecht."

Blik op de toekomst: duurzaam op weg

Van Duijn stuurt haar chauffeurs duurzaam op weg. Euro-6 motoren, richtlijnen om het verbruik te minimaliseren, brandstof die beter is voor het milieu, zoals GTL (gas to liquid). ‘Binnenkort nemen we ook onze eerste gaswagen in bedrijf. Zo dragen we actief bij aan een beter milieu.’

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions