Clicky

 
Transport Online - Duitse politie waarschuwt opnieuw voor ijsplaten op daken van vrachtwagens: levensgevaarlijk!

Duitse politie waarschuwt opnieuw voor ijsplaten op daken van vrachtwagens: levensgevaarlijk!

Duitse politie waarschuwt opnieuw voor ijsplaten op daken van vrachtwagens: levensgevaarlijk!
13-01-2021 11:58 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

DIEPHOLZ - Grote hoeveelheden water en sneeuw kunnen zich op de daken en zeilen van vrachtwagens verzamelen als ze lange tijd geparkeerd staan. Als deze nu in de winter bevriezen, vooral 's nachts, kan dit tot gevaarlijke situaties in het verkeer leiden.

"In bochten of bij snel rijden vallen sneeuw en ijsplaten vaak van het dak en brengen het achteropkomend verkeer in gevaar", waarschuwt Andreas Müller van de Duitse politie. Bovendien kunnen sneeuwwolken en opstijgende ijsdeeltjes het zicht belemmeren. Voertuigen kunnen beschadigd raken en andere weggebruikers kunnen worden gedwongen om uitwijkmanoeuvres uit te halen.

Of het nu een auto of een vrachtwagen is, de algemene regel is: niemand mag in het verkeer worden gehinderd of verwond. Daarom is de chauffeur verplicht sneeuw en ijs van de auto of vrachtwagen te verwijderen voordat hij aan de rit begint, anders begaat hij een overtreding.

Bij een ongeval kunnen er zelfs problemen ontstaan ​​met de aansprakelijkheidsverzekering. Het is daarom belangrijk om de rechten en plichten als voertuigbestuurder te kennen. Voor vrachtwagenchauffeurs en beroepschauffeurs zijn dergelijke onderwerpen ook onderwerp van speciale chauffeursveiligheidstrainingen.

Bij veel benzinestations langs de Duitse autowegen zijn speciale steigers aanwezig waar vrachtwagenchauffeurs het dak en het zeil van hun voertuigen kunnen bereiken. Anders zullen ze een ladder moeten gebruiken om sneeuw en ijs te verwijderen.

"Voertuigen die achter vrachtwagens rijden moeten in de winter over het algemeen een ruime veilige afstand van vrachtwagens houden", benadrukt Andreas Müller en voegt eraan toe: "Bijzondere voorzichtigheid is geboden bij opritten van snelwegen of versnellingsstroken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden