Transport Online - Ga goed voorbereid op weg

Ga goed voorbereid op weg

Ga goed voorbereid op weg
13-01-2021 11:19 | Binnenland | auteur Redactie

[advertorial]

AMSTERDAM - Wist je dat zeven op de tien mensen onzeker de weg op gaat? Veel mensen zijn bang dat er onderweg iets mis zal gaan. De redenen varieren van de angst voor een lekke band, gladheid op de weg, brandstof wat opraakt, tot een te laag oliepeil. Allerlei factoren waar veel onnodige onzekerheid over is. Een oliepeil is bijvoorbeeld heel makkelijk op te lossen door op tijd olie te halen bij een oliehandel. Ga daarom altijd goed voorbereid de weg op en je zult je hierdoor automatisch veel zekerder voelen.

Plan je reis

Maar liefst 80% van de autorijders heeft wel eens te maken gehad met schade aan de auto. Of dit te maken heeft met onzekerheid of juist pure onhandigheid, is niet helemaal bekend. Zeker omdat de een er iets eerlijker over is dan de ander. Zeker is wel dat onzeker gedrag voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Plan je reis dus altijd van te voren in. Vind je het bijvoorbeeld niet prettig om in het donker te rijden? Geen probleem! Je hebt dit namelijk volledig zelf in de hand, zolang je het van te voren maar goed plant.

Daarnaast is het ook goed om te zien waar je tijdens je reis doorheen rijdt, vooral bij internationale reizen. Elk gebied heeft namelijk verschillende verkeersregels en ook qua drukte zal er veel verschil zitten in verschillende gebieden.

Check check dubbelcheck

Gelukkig zijn er veel checks die je kunt doen voordat je op reis gaat. Checks die ervoor zorgen dat je zelfverzekerder de auto in stapt. Het is goed om van te voren even naar de verschillende vloeistoffen te kijken: koel-, rem- en ruitenvloeistof. Is dit niet voldoende of zelfs op? Geen stress. Deze vloeistoffen kunnen namelijk makkelijk worden bijgevuld. Naast deze vloeistoffen bestaat er ook nog het oliepeil. Voor een auto is goede motorolie van groot belang. Een auto verbruikt met goede motorolie namelijk minder brandstof en de motor slijt minder snel. De juiste motorolie kopen is hierbij dus van groot belang.

Meer zekerheid

Meer zekerheid door een goede verzekering zorgt natuurlijk ook voor veel minder onzekerheid op de weg. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je ondanks alle goede voorbereiding toch een beetje pech hebt onderweg. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed verzekerd de weg op gaat. Door het hebben van een goede verzekering zorg je ervoor dat je altijd bent ingedekt in het geval van pech of ongeluk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions