Transport Online - Zwarte doos met vluchtdata gecrasht vliegtuig Indonesië gevonden

Zwarte doos met vluchtdata gecrasht vliegtuig Indonesië gevonden

Zwarte doos met vluchtdata gecrasht vliegtuig Indonesië gevonden
12-01-2021 12:09 | Ongevallen | auteur ANP/DPA/RTR

JAKARTA - Duikers hebben in de Javazee een van de twee zwarte dozen geborgen van het Indonesische passagiersvliegtuig dat afgelopen zaterdag kort na vertrek uit Jakarta van de radar verdween en in zee stortte. Dat heeft de Indonesische minister van Transport gezegd. Het gaat om de zwarte doos met de vluchtdata. Naar de doos met de opnamen van de cockpitgesprekken wordt nog gezocht.

De zwarte doos is overgebracht naar de luchthaven van Jakarta voor onderzoek. De autoriteiten verwachten dat het twee tot vijf dagen gaat duren om alle vluchtgegevens uit te lezen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zei te verwachten dat ook de andere zwarte doos snel gevonden zal worden.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. In een vliegtuig zitten doorgaans twee zwarte dozen: een met opnames van de gesprekken van de bemanning in de cockpit en de andere met vluchtgegevens. De informatie van de zwarte dozen zou meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de toedracht van het ongeluk.

De 27 jaar oude Boeing 737-500 van Sriwijaya Air met 62 mensen aan boord stortte zaterdag in zee, kort na het opstijgen. Waarschijnlijk zijn alle passagiers en bemanningsleden om het leven gekomen. Er is tot nu toe één slachtoffer geïdentificeerd. Wel zijn al tientallen zakken met lichaamsdelen en veel brokstukken geborgen.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions