Clicky

 
Transport Online - Politici VS positief getest op coronavirus na bestorming Capitool

Politici VS positief getest op coronavirus na bestorming Capitool

Politici VS positief getest op coronavirus na bestorming Capitool
12-01-2021 11:48 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Een Amerikaanse politica die zich tijdens de bestorming van het Capitool met andere parlementariërs verschool in een kamer, is positief getest op het coronavirus. De Democrate Pramila Jayapal maakte dat zelf bekend en haalde uit naar Republikeinse collega's. Die weigerden volgens haar om mondkapjes te dragen.

"Ik heb net een positief resultaat ontvangen op mijn Covid-19-test nadat ik in het Capitool in lockdown had gezeten in een beveiligde ruimte", twitterde afgevaardigde Jayapal. Daar zouden Republikeinen volgens haar de spot hebben gedreven met medewerkers en collega's die mondkapjes uitdeelden.

"Te veel Republikeinen hebben geweigerd om deze pandemie serieus te nemen. En daarmee brengen ze iedereen in hun omgeving in gevaar", klaagde de Democrate in een verklaring. Eerder maakte ook haar partijgenote Bonnie Watson Coleman (75) al bekend positief te hebben getest na de bestorming. Ook die politica zat naar eigen zeggen ondergedoken met collega's die geen mondkapjes droegen.

Parlementariërs zaten vorige week uren verstopt in een afgesloten ruimte toen woedende Trump-aanhangers het Capitool waren binnengevallen. De huisarts van het Congres waarschuwde vervolgens dat de politici daardoor blootgesteld kunnen zijn aan het besmettelijke virus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions