Transport Online - Poolse chauffeur blokkeert dronken Wit-Russische chauffeur op afrit Duitse A61

Poolse chauffeur blokkeert dronken Wit-Russische chauffeur op afrit Duitse A61

Poolse chauffeur blokkeert dronken Wit-Russische chauffeur op afrit Duitse A61
12-01-2021 10:38 | Buitenland | auteur Redactie

RHEINHESSEN - Maandagavond 11 januari rond 18:35 uur meldden automobilisten aan de Duitse politie dat er twee vrachtwagen stilstaan op de afrit van de A61 naar de A60 bij knooppunt Nahetal. Ook werden er twee mannen gezien. De twee vrachtwagens blokkeren echter de afrit.

De beide chauffeurs van de vrachtwagens waren al snel door de politie ter plaatse gevonden. Ze blokkeerden inderdaad de afrit, meldt de politie. Het verkeer kon er slechts mondjesmaat langsrijden.

In eerste instantie was het door een taalbarrière lastig om te achterhalen wat er nu precies aan de hand was. Uiteindelijk bleek dat een van de twee vrachtwagenchauffeurs, een 37-jarige man uit Polen, de tweede vrachtwagen hevig slingerend over de A61 had zien rijden. Omdat hij vermoedde dat de chauffeur van deze vrachtwagen dronken was reed hij de chauffeur klem en belde de politie.

Bij controle van deze chauffeur, een 40-jarige Wit-Rus, bleek inderdaad dat de man dronken was. Een alcoholtest wees uit dat hij een waarde van 2,35 promille blies.

De man kon mee naar het bureau waar een bloedproef werd gedaan. Daarnaast kreeg hij een boete en een rijverbod. Het transportbedrijf moest een vervangende chauffeur regelen voor de vrachtwagen. De politie heeft een berger de vrachtwagen laten afslepen naar een veiuligeb plek.

Het is de politie alleen niet duidelijk geworden waarom de twee nu precies op de afrit stopten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen