Clicky

 
Transport Online - Indonesië intensiveert zoektocht zwarte dozen na vliegtuigcrash

Indonesië intensiveert zoektocht zwarte dozen na vliegtuigcrash

Indonesië intensiveert zoektocht zwarte dozen na vliegtuigcrash
12-01-2021 09:58 | Ongevallen | auteur ANP/DPA

JAKARTA - De Indonesische autoriteiten hebben dinsdag meer mankracht en materieel ingezet voor de zoektocht naar de zwarte dozen van een neergestort vliegtuig. De Boeing 737-500 van Sriwijaya Air met 52 inzittenden stortte zaterdag in zee, kort na het opstijgen vanaf het vliegveld van Jakarta.

Het aantal medewerkers dat betrokken is bij de zoektocht is dinsdag naar 3600 opgeschaald, meldde de commandant van de nationale reddingsdienst. Ook wordt er een schip met sonar ingezet. "Onze hoop is dat met deze middelen de onderwaterdetectie maximaal wordt, mede met hulp van goed weer", aldus de commandant.

De politie identificeerde maandag het eerste slachtoffer van de crash op basis van een vingerafdruk. Reddingswerkers vonden eerder al brokstukken waaronder een zwaarbeschadigde motorturbine. Er zijn inmiddels ook 40 zakken met lichaamsdelen geborgen, aldus de autoriteiten.

De data uit de zwarte dozen kunnen voor de onderzoekers mogelijk behulpzaam zijn bij het vaststellen van de toedracht van het vliegtuigongeluk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions