Clicky

 
Transport Online - Trump 'neemt verantwoordelijkheid' voor bestorming Capitool

Trump 'neemt verantwoordelijkheid' voor bestorming Capitool

Trump 'neemt verantwoordelijkheid' voor bestorming Capitool
12-01-2021 09:08 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De scheidende Amerikaanse president Donald Trump heeft erkend dat hij "enige verantwoordelijkheid" draagt voor de bestorming van het Capitool door zijn aanhangers, woensdag, zegt Kevin McCarthy, de hoogste Republikein in het Huis van Afgevaardigden. Volgens twee bronnen heeft McCarthy dat verteld aan partijgenoten.

McCarthy, die heeft gezegd dat hij denkt dat Trump verantwoordelijk is voor het geweld, deelde details van een telefoongesprek dat hij met Trump had. "Ik ben heel duidelijk geweest tegen de president. Hij is verantwoordelijk voor zijn woorden en zijn daden", zei McCarthy maandag tegen zijn partijgenoten.

"Ik vroeg hem vandaag of hij verantwoordelijkheid voelt voor wat er is gebeurd, of hij zich schuldig voelt over wat er is gebeurd. Hij vertelde me dat hij enige verantwoordelijkheid draagt voor wat er is voorgevallen", aldus McCarthy. De top-Republikein heeft er naar eigen zeggen bij Trump op aangedrongen dat hij Joe Biden zou bellen.

Nieuwssite Axios meldt dat Trump achter de schermen geen verantwoordelijkheid neemt voor de bestorming van het parlementsgebouw, maar juist, zonder enig bewijs, beweert dat antifascistische activisten de aanval hebben uitgevoerd. Alle bewijs wijst er vooralsnog op dat de bestormers wel degelijk aanhangers van de president zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions