Transport Online - Eigenaar delicatessenzaak Eindhoven vast tot aan berechting

Eigenaar delicatessenzaak Eindhoven vast tot aan berechting

Eigenaar delicatessenzaak Eindhoven vast tot aan berechting
11-01-2021 16:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Een van de eigenaren van een delicatessenzaak in Eindhoven, waar vrijdag geweld zou zijn gebruikt tegen de politie, blijft vastzitten tot aan zijn berechting op 20 januari in de rechtbank in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 59-jarige man van onder meer mishandeling en poging tot zware mishandeling.

De agenten waren naar de winkel aan de Kleine Berg gekomen om boa's te assisteren. Het personeel van de zaak weigerde mondkapjes te dragen. In de winkel kwam het tot een handgemeen tussen de agenten en meerdere personeelsleden, onder wie de twee eigenaren. Een agent werd in een wurggreep genomen, de andere werd tegen haar been geschopt.

Op last van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma is de zaak zaterdag voor onbepaalde tijd gesloten.

De hoofdofficier van justitie in Oost-Brabant, Heleen Rutgers, zei maandag geweld tegen politie en andere handhavers onacceptabel te vinden. "De coronacrisis raakt ons allemaal en dat daar emoties bij komen kijken is volstrekt normaal", aldus Rutgers. "Maar het kan en mag niet zo zijn dat bijvoorbeeld hulpverleners daarvan het slachtoffer worden. Bij geweld trekken wij een grens en daarin zijn wij glashelder."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions