Transport Online - Majortoernooi US PGA Championship niet op golfbaan Trump

Majortoernooi US PGA Championship niet op golfbaan Trump

Majortoernooi US PGA Championship niet op golfbaan Trump
11-01-2021 11:38 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

LOS ANGELES - De Amerikaanse golfbond PGA heeft besloten het majortoernooi US PGA Championship in 2022 niet te laten spelen op golfbaan Trump National in Bedminster in de staat New Jersey. Het complex is eigendom van de scheidende Amerikaanse president Donald Trump. Het besluit komt een paar dagen nadat aanhangers van Trump het Capitool bestormden.

"De raad van bestuur van de Amerikaanse PGA heeft gestemd voor het uitoefenen van het recht om de overeenkomst om het 2022 PGA Championship in Trump Bedminster te spelen, te beëindigen", zei Jim Richardson, president van de PGA, in een verklaring op Twitter. "Het is duidelijk geworden dat spelen op Trump Bedminster schadelijk is voor het merk PGA en onze vele programma's in gevaar zou brengen."

Het PGA Championship is een van de vier majors naast de Masters, het Brits Open en de US Open. Vorig jaar won Collin Morikawa het toernooi, dat toen werd gehouden op Harding Park in San Francisco. Voor dit jaar staat het toernooi in mei gepland op Kiawah Island in de staat South Carolina.

De PGA zou al twee jaar hebben gediscussieerd over het verplaatsen van het PGA Championship van Bedminster, maar het besluit eerder niet hebben aangedurfd uit vrees voor de wraakzucht van Trump, wiens familiebedrijf achttien golfbanen over de hele wereld bezit. De meesten daarvan liggen in de Verenigde Staten. Golfbaan Turnberry in Schotland is ook van Trump. Die baan was voor het laatst in 2009 gastheer van het Brits Open. De Britse golfbond zou enkele jaren geleden, na vermeende racistische opmerkingen van Trump in zijn verkiezingscampagne, al hebben besloten dat Turnberry niet meer in aanmerking komt voor de organisatie van het Brits Open.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions