Clicky

 
Transport Online - Deense politie legt voor ruim 62.500 euro aan boetes op voor illegale cabotage

Deense politie legt voor ruim 62.500 euro aan boetes op voor illegale cabotage

Deense politie legt voor ruim 62.500 euro aan boetes op voor illegale cabotage
11-01-2021 11:24 | Buitenland | auteur Redactie

HORSENS/PADBORG -  De Deense politie heeft tijdens een drie dagen durende controle op illegale cabotage in totaal 465.000 DKK aan boetes opgelegd. Omgerekend is dat ruim 62.500 euro.

De controles werden uitgevoerd in Horsens, Fredericia, Taulov, Padborg en Sønderborg en op alledrie de controledagen werden overtredingen van illegaal cabotagevervoer gevonden.

Er werden naast boetes voor overschreiding van het aantal cabotageritten ook boetes uitgedeeld voor het ontbreken van certificaten, vrachtbrieven, fouten in vereiste documenten, het niet betalen van tolgelden en defecten aan voertuigen.

Tijdens de controle werd onder meer een vrachtwagen met een 45-jarige Filipijnse chauffeur aangehouden. Toen de politie de vrachtwagen en de bijbehorende documenten controleerden, bleek dat de chauffeur, die reed voor een groot Deens/Pools bedrijf, meer cabotageritten te hebben gereden dan toegestaan. Bovendien waren er tekortkomingen in de documentatie. Dit leverde een boete op van in totaal 65.000 Deense Kroon, omgerekend 8.739,79 euro. De boete werd betaald, waarna de chauffeur zijn rit mocht vervolgen.

Ook werd een Roemeense vrachtwagen gecontroleerd. De 46-jarige Roemeense chauffeur, die reed voor een Deens transportbedrijf, bleek ook meer cabotageritten te hebben gereden dan is toegestaan. Bovendien had hij de documenten ook niet op orde wat eveneens resulteerde in een boete van 65.000 Deense Kroon. Ook deze chauffeur betaalde ter plekke de boete en mocht daarna zijn rit vervolgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats