Clicky

 
Transport Online - Amerikaanse bedrijven zetten politieke giften tijdelijk stop

Amerikaanse bedrijven zetten politieke giften tijdelijk stop

Amerikaanse bedrijven zetten politieke giften tijdelijk stop
11-01-2021 10:23 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Een aantal grote Amerikaanse bedrijven, zoals de banken Citigroup en JPMorgan Chase, is van plan om hun politieke donaties tijdelijk stop te zetten of te herzien. Ze doen dat na de bestorming van het Capitool vorige week.

Citigroup wil het lopende kwartaal geen geld meer overmaken. "We zullen geen kandidaten steunen die de rechtsstaat niet respecteren", zei het bedrijf in een mededeling aan werknemers.

De bank gaf toe in 2019 1000 dollar geschonken te hebben aan de verkiezingscampagne van Josh Hawley, een Republikein uit Missouri die de verkiezingsfraudeclaims van Donald Trump onderschreef en de betogers bij het parlementsgebouw met opgestoken vuist toejuichte.

JPMorgan, de grootste Amerikaanse bank, wil voor minstens zes maanden de steun aan Republikeinen en Democraten stopzetten.

Eerder kondigde hotelgroep Marriott International al aan dat het alle giften opschort aan Republikeinse senatoren die weigerden het verkiezingsresultaat en dus de benoeming van Joe Biden tot president goed te keuren. Marriott heeft banden met Mitt Romney, een Republikein uit Utah die al langer erg kritisch is op Trump.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions