Transport Online - Lichaamsdelen en brokstukken vermist vliegtuig gevonden

Lichaamsdelen en brokstukken vermist vliegtuig gevonden

Lichaamsdelen en brokstukken vermist vliegtuig gevonden
10-01-2021 09:59 | Incidenten | auteur ANP/AFP/DPA

JAKARTA - Voor de kust van Java hebben reddingswerkers lichaamsdelen gevonden. Die zijn waarschijnlijk van inzittenden van een vermist Indonesisch vliegtuig met 62 mensen aan boord dat zaterdag plotseling van de radar verdween.

Enkele uren later vonden duikers ook brokstukken en onderdelen met daarop het registratienummer van het vliegtuig. Het wrak zelf is nog niet gevonden, maar wel is een signaal opgevangen, meldt de Indonesische marine. Het is nog niet duidelijk of het signaal van de zwarte doos van het toestel komt.

Naast lichaamsdelen zijn ook persoonlijke bezittingen gevonden, zegt een woordvoerder van de politie in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Het toestel van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air had vijftig passagiers en twaalf bemanningsleden aan boord. Het vliegtuig wordt kort na opstijgen in Jakarta zaterdag vermist. Vlucht SJ 182 van Sriwijaya Air zou volgens het vluchtschema zaterdag om 13.40 uur lokale tijd (07.40 uur Nederlandse tijd) vertrekken voor een vlucht van ongeveer 1,5 uur naar Borneo.

Het toestel, een 25 jaar oude Boeing 737-500, verloor volgens de website Flightradar enkele minuten na het opstijgen meer dan 3300 meter hoogte in minder dan een minuut.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions