Clicky

 
Transport Online - VS maken einde aan restricties op contacten met Taiwan

VS maken einde aan restricties op contacten met Taiwan

VS maken einde aan restricties op contacten met Taiwan
09-01-2021 22:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/RTR

WASHINGTON - De Verenigde Staten maken een einde aan de decennia-oude beperkingen die waren ingesteld voor officiële contacten met Taiwan, zei minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zaterdag in een verklaring.

Volgens Pompeo waren de "complexe interne beperkingen" die de contacten tussen diplomaten en ambtenaren regelden, opgelegd "in een poging het communistische regime in Peking tevreden te stellen". Hij voegde eraan toe: "niet meer."

De verklaring, die komt in de laatste twee weken van de Trump-regering, zal ongetwijfeld tot woede bij China leiden. Die beschouwt Taiwan als een afvallige Chinese provincie en probeert het land geïsoleerd te houden op het wereldtoneel.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn presidentschap een betere band opgebouwd met Taiwan. Zo zijn de VS de grootste wapenleveranciers van Taiwan. Eerder zorgden de bezoeken van de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Alex Azar en de Amerikaanse staatssecretaris Keith Krach aan Taiwan, in augustus en september vorig jaar, al voor boze reacties uit China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden