Clicky

 
Transport Online - Rijp, gladheid en mist hindert verkeer

Rijp, gladheid en mist hindert verkeer

Rijp, gladheid en mist hindert verkeer
09-01-2021 10:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 12:27 uur] Het is zaterdagochtend in het grootse gedeelte van het land gevaarlijk glad geweest. Op sommige plaatsen was het behalve glad ook mistig. Op verschillende plaatsen werd het verkeer, op de weg en op het spoor daardoor gehinderd. Op de weg zijn meerdere ongelukken gebeurd.

Het KNMI waarschuwde weggebruikers voor mogelijk gevaarlijke situaties in het verkeer vanwege mist en gladheid in een groot deel van het land en riep daarvoor de zogeheten code oranje uit voor grote delen van het land. Even voor 11.30 was dat overal weer opgeheven.

Rijkswaterstaat riep automobilisten op hun reis waar mogelijk uit te stellen vanwege de gladheid door ijzel. De GGD in Friesland adviseerde mensen die een coronatest wilden komen laten doen langs te komen als het weer vertrouwd is om de weg op te gaan.

In de gebieden waar het glad was gebeurden ongelukken. Zo belandden door extreme gladheid in de omgeving van Staphorst twee auto's in de sloot ter hoogte van het restaurant De Lichtmisen vloog er een auto uit de bocht op de Hasselterweg in Rouveen. Volgens de ANWB was het verraderlijk weer aangezien je niet aan de natuur kunt zien dat het glad is. "Er zijn geen bomen wit of zo", aldus een woordvoerder. Ook op de A6 tussen Lelystad en Almere gebeurden drie ongevallen. De weg was dicht, en bij Almere-Poort was de afrit dicht. Inmiddels kan er weer over de weg gereden worden. Ook in Brabant gebeurden ongevallen door de gladheid, zo meldden Brabantse media.

ProRail meldde dat de treindienst zaterdagochtend last ondervond van ‘rijpvorming’. Dit is een dun ijslaagje op de bovenleiding die er razendsnel kan aanvriezen. Hierdoor krijgen treinen niet altijd voldoende spanning om optimaal te kunnen rijden. Reizigers kregen het advies voor vertrek de reisplanner te checken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions