Transport Online - Luchthaven Madrid dicht vanwege hevige sneeuwval

Luchthaven Madrid dicht vanwege hevige sneeuwval

Luchthaven Madrid dicht vanwege hevige sneeuwval
09-01-2021 10:05 | Buitenland | auteur ANP

MADRID - Vanwege de hevige sneeuwval zijn vluchten van en naar Madrid geannuleerd. Ook vanaf Schiphol zijn vluchten naar de Spaanse hoofdstad uit het vluchtschema gehaald. Op zaterdag stonden volgens de site van de luchthaven nabij Amsterdam twee vertrekken gepland.

Volgens de Spaanse luchthavenbeheerder Aena blijft de Madrileense luchthaven de hele zaterdag gesloten. Op vrijdag werden ook al meer dan vijftig vluchten geannuleerd of omgeleid. De sneeuwval zit ook de treindienstverlening van en naar Madrid dwars. Ook de voetbalwedstrijd van Atlético Madrid gaat vanwege de weersomstandigheden niet door.

De sneeuwval in de regio Madrid is de hevigste in tientallen jaren. In de stad zelf zijn ook busdiensten opgeschort. Een speciale militaire eenheid is ingezet om gestrande bestuurders van voertuigen die vastzitten in de sneeuw bij te staan. Scholen en universiteiten in de door de zware sneeuwval getroffen gebieden blijven de komende dagen dicht, zo werd eerder gemeld.

De koudegolf in Spanje heeft ondertussen de prijzen voor aardgas in het land naar recordhoogte geduwd. Het land is een belangrijke speler in de wereldwijde markt voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Spanje telt het grootste aantal terminals voor lng in Europa.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions