Clicky

 
Transport Online - 65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op

65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op

65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op
08-01-2021 20:04 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De ruim 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die hadden aangekondigd om 17 januari hun horecazaken weer te openen, komen terug op dat besluit vanwege het hoge aantal coronabesmettingen. Het nieuwe voornemen van de duizenden horecaondernemers die vallen onder de ruim 65 afdelingen is nu "om de deuren van de horeca weer te openen wanneer de winkels open gaan", vertelt afdelingsvoorzitter Johan de Vos van de KHN-afdeling Breda.

"Uiteraard zien wij ook de penibele situatie op dit moment in de Nederlandse ziekenhuizen. Wij zijn niet blind voor de werkelijkheid", licht De Vos als woordvoerder toe. Daarom schorten ze de actie om half januari de horecazaken te openen op. De ruim 65 regionale afdelingen vertegenwoordigen ongeveer 30 procent van alle KHN-leden.

Maar "de hoge besmettingscijfers van de afgelopen maanden zijn met geen mogelijkheid aan de horeca toe te schrijven, dat is inmiddels wel duidelijk", zegt De Vos. De horecaondernemers vinden het daarom niet meer dan logisch dat zij gelijktijdig opengaan met de winkels.

Horecaondernemers vragen al maanden om perspectief, maar heropening van de branche wordt steeds uitgesteld. "De totale uitzichtloosheid is verpletterend. De financiële situatie is nijpend", aldus De Vos.

KHN Nederland wil ook dat "de horeca na de huidige lockdown als een van de eerste sectoren op een verantwoorde manier haar deuren weer kan openen". De brancheorganisatie roept het kabinet op om zo snel mogelijk met een economisch heropeningsplan te komen voor de getroffen sectoren. Ook pleit KHN Nederland voor een steviger steunpakket voor de periode waarin ondernemen niet voor 100 procent mogelijk is.

"Wij zijn van mening dat met het eerder gepresenteerde slimme maatregelenplan van KHN, de horeca op een verantwoorde manier open kan", zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen. "Na onze vele handreikingen wordt het nu echt tijd voor het kabinet om dit sámen met de branche op te pakken."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden