Clicky

 
Transport Online - Zondag demonstratie in Amsterdam vanwege bestorming Capitool

Zondag demonstratie in Amsterdam vanwege bestorming Capitool

Zondag demonstratie in Amsterdam vanwege bestorming Capitool
08-01-2021 15:45 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Zondagmiddag wordt op het Museumplein in Amsterdam gedemonstreerd tegen fascisme. De directe aanleiding voor de demonstratie is de bestorming van het Capitool in de Verenigde Staten door Trump-aanhangers. Meer dan tien verschillende organisaties zijn bij het Amsterdamse protest betrokken, onder andere Extinction Rebellion, BIJ1 Amsterdam en Code Rood.

De organisatoren vinden dat ook in Nederland extreemrechtse organisaties steeds vaker en harder te werk gaan. "De alsmaar groeiende opkomst van extreemrechts is een directe bedreiging van onze democratie en inclusieve mensenrechten", zegt een woordvoerder van het protest. "Wij laten met deze demonstratie een luid en duidelijk tegengeluid horen."

De demonstranten stellen dat de duizenden die woensdag naar het Capitool trokken amper gehinderd werden door politie of het leger. "De tegenstelling met de buitenproportionele inzet van de politie en het leger tegen de vreedzame Black Lives Matter-sympathisanten kon niet groter zijn", aldus de organisaties.

Er worden bij het protest, dat zondag om 15.00 uur begint, minimaal tweehonderd mensen verwacht. De demonstranten zeggen zich aan de 1,5 meter afstand te gaan houden en mondkapjes te zullen dragen. "Wij zouden ook liever thuis blijven, maar demonstreren is naast een recht vandaag ook een noodzaak", aldus de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats