Clicky

 
Transport Online - Stena Hollandica uit de vaart vanwege corona bij bemanning

Stena Hollandica uit de vaart vanwege corona bij bemanning

Stena Hollandica uit de vaart vanwege corona bij bemanning
08-01-2021 14:27 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

HOEK VAN HOLLAND - Zeker zestien bemanningsleden van de Stena Hollandica van rederij Stena Line zijn besmet met het coronavirus. De boot is tot nader order uit de vaart gehaald, meldt een woordvoerder.

De besmettingen zijn woensdagavond ontdekt. De besmette bemanningsleden hebben allemaal milde klachten of geen klachten en zijn in quarantaine gegaan, aldus de woordvoerder. De overige 44 bemanningsleden zijn inmiddels ook getest, daarvan is de uitslag nog niet bekend. "Hoe het virus aan boord is gekomen, is nog een raadsel", zegt de woordvoerder.

De Stena Hollandica vaart tot nader order niet. "Om absoluut zeker te zijn dat iedereen straks aan boord coronavrij is", aldus de woordvoerder. De Stena Brittannica, de andere boot van Stena Line die vanuit Hoek van Holland vaart en die vrijdagavond vertrekt, vaart nog wel. Voor het vrachtvervoer, dat ook met de boten mee kan, heeft het tot dusver geen gevolgen. "We denken het transport vooralsnog op te kunnen vangen."

Normaal gesproken vervoeren beide boten 1200 passagiers en is er plek voor 225 vrachtwagencombinaties. Daarnaast is er nog een aparte transportverbinding die om de dag of naar Harwich of naar Killingholme vaart. Daar is plek voor ongeveer 125 vrachtwagencombinaties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats