Clicky

 
Transport Online - Zorgmedewerker kan voorlopig geen vaccinatie afspreken

Zorgmedewerker kan voorlopig geen vaccinatie afspreken

Zorgmedewerker kan voorlopig geen vaccinatie afspreken
08-01-2021 14:06 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Zo goed als alle beschikbare tijden voor verpleeghuismedewerkers om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, zijn volgeboekt. Er is niet genoeg vaccin beschikbaar om nieuwe tijden open te stellen, meldt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland.

Als iemand nu nog een afspraak wil maken, noteert de GGD naam en telefoonnummer. Deze mensen kunnen een afspraak maken wanneer er weer genoeg vaccin beschikbaar is, maar dat is "op zijn vroegst over enkele weken".

In Veghel werden woensdag de eersten van circa 269.000 zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen gevaccineerd. Op vrijdag begon het prikken in Rotterdam en Houten. Volgende week volgt de rest van het land.

Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en WMO-ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie, zo is de bedoeling.

Volgens GGD GHOR Nederland zijn binnen vijf dagen ongeveer 408.000 prikafspraken gemaakt voor ongeveer 200.000 zorgmedewerkers. Het vaccin van Pfizer en BioNTech moet twee keer worden toegediend, eerst om een afweerreactie van het lichaam op gang te brengen en exact drie weken later nog een keer om dat effect te versterken.

Tot 15 januari dienen de zes GGD’en die als eersten prikken, de 12.500 vaccins toe die voor deze fase beschikbaar zijn. "Vanaf 15 januari worden de vaccins die de komende weken binnen komen, in twee keer drie weken aan zorgmedewerkers in de langdurige zorg gegeven. Elke week komt een partij vaccins binnen en zo hebben we voldoende om 200.000 zorgprofessionals in de verpleeg- en zorginstellingen twee keer te vaccineren."

De GGD’en gaan intussen ook nog "alles klaarstomen voor de massavaccinatie", zeggen ze op hun site. "Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, staan de GGD’en klaar om massaal te gaan vaccineren. Dit zal naar verwachting pieken geven tot een miljoen vaccinaties per week, samen met alle partners, zoals de huisartsen. "

In de maand januari zijn er waarschijnlijk nog maar beperkte aantallen vaccins beschikbaar en wordt de tijd ook gebruikt voor het organiseren van het logistieke proces.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions