Clicky

 
Transport Online - Nautilus: Geef zeevarenden voorrang bij vaccinatie want "ziekenhuis midden op zee is ver weg!"

Nautilus: Geef zeevarenden voorrang bij vaccinatie want "ziekenhuis midden op zee is ver weg!"

Nautilus: Geef zeevarenden voorrang bij vaccinatie want
08-01-2021 13:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - Als maritieme vakbond ontvangt Nautilus regelmatig van hun zeevarende leden het bericht dat zij zich grote zorgen maken over besmettingsrisico’s met Covid-19 aan boord. Zeevarenden werken vaak maandenlang samen met hun collega’s aan boord in dezelfde ruimtes. Wanneer één collega besmet is met het Covid-19 virus is de kans op besmetting van alle andere bemanningsleden groot. Hier zijn helaas al meerdere voorbeelden van, zoals onlangs op de veerboot Stena Hollandica, waar zo’n vijftien mensen besmet bleken en die gelijk in quarantaine zijn gegaan.

Geef zeevarenden voorrang bij vaccinaties

Een test vóór het aan boord gaan blijft een momentopname. Als de incubatietijd net enkele dagen later ligt dan de test is er toch een kans dat een bemanningslid het Covid-19 virus mee aan boord brengt. Of, zoals in de passagiersvaart, dat een bemanningslid door een passagier wordt besmet.

Wanneer er besmetting plaatsvindt van bemanningsleden en een schip bevindt zich midden op de oceaan is er bij acute gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen, niet zoals bij andere beroepsgroepen een ziekenhuis in de buurt. "Reden waarom wij er als vakbond voor pleiten om zeevarenden voorrang te geven bij vaccinaties. De IMO (International Maritime Organization) adviseert dit ook. De VN heeft zeevarenden aangemerkt als cruciaal beroep. De Rijksoverheid beschouwt de transportsector, de voedselketen, waar zeevarenden een zeer belangrijke bijdrage aan leveren, ook als cruciale sector", aldus vakbond Nautilus.

Ziekenhuis op oceaan ver weg!

"Echter wat zeevarenden onderscheidt van andere collega’s in de transportsector, is, behalve de specifieke werkplek aan boord, waarbij je dicht op elkaar werkt en leeft, met name zoals hiervoor aangegeven, het feit dat een ziekenhuis midden op de oceaan ver weg is!", besluit Nautilus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden