Clicky

 
Transport Online - 'Mogelijk meer ontslagen op komst bij Ryanair in België'

'Mogelijk meer ontslagen op komst bij Ryanair in België'

'Mogelijk meer ontslagen op komst bij Ryanair in België'
08-01-2021 11:44 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat mogelijk nog meer mensen ontslaan in België. Volgens Belgische media volgt dat uit een interne mail van Ryanair-directeur Eddie Wilson aan het personeel. Er staan al 176 banen in België op de tocht bij de luchtvaartmaatschappij, dat aantal kan dus oplopen.

De extra ontslagen worden waarschijnlijk voor het eind van deze maand bekendgemaakt. Vrijdag staat een eerste ondernemingsraad gepland, waar volgens vakbondsman Didier Lebbe van de Franstalige vakbond CNE de ontslagronde mogelijk op de agenda staat.

Ryanair heeft net als alle andere luchtvaartmaatschappijen erg te lijden onder de coronapandemie. De Ierse luchtvaartmaatschappij snoeide al fors in de kosten, waarbij ook personeel werd ontslagen. Voor heel Europa gaat het om zo'n 3000 personeelsleden.

In een aantal landen werden ook afspraken gemaakt over looninlevering. Maar in België kon daarover, net als in Spanje en Portugal, geen akkoord worden bereikt voor het cabinepersoneel. Voor de piloten zijn er wel afspraken gemaakt. In de landen waar nog geen akkoord is gesloten, kan men voor het einde van januari meer banenverlies verwachten, staat in de communicatie van Wilson.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats