Clicky

 
Transport Online - Politie roept havenarbeiders van Vlissingen op informatie te delen over corruptie

Politie roept havenarbeiders van Vlissingen op informatie te delen over corruptie

Politie roept havenarbeiders van Vlissingen op informatie te delen over corruptie
08-01-2021 10:16 | Criminaliteit | auteur Redactie

VLISSINGEN - De politie roept havenarbeiders op om informatie te delen over corruptie in het havengebied van Vlissingen. Een digitale banneractie met daarin een oproep aan havenmedewerkers maakt onderdeel uit van Operatie Portunus.

Sinds de eerste aanhoudingen in juli van afgelopen jaar doet een rechercheteam uitgebreid onderzoek naar de import van cocaïne via het Vlissingse havengebied. Na deze actiedag zijn er nog enkele mensen aangehouden. Het team heeft tijdens het onderzoek al informatie verzameld onder andere afkomstig uit het Encrochat onderzoek van de Landelijke Eenheid. Maar de politie vermoedt dat nog veel meer informatie beschikbaar is en hoopt dat medewerkers deze kennis willen delen. Dit kan volledig anoniem.

Gedurende verschillende tijdsperioden zal de politie de komende dagen in en rond het havengebied digitale banners inzetten. Deze banners verschijnen op de smartphone, laptop, tablet of desktop als je op internet gaat. In de banner doet het onderzoeksteam een oproep om informatie te delen.

Cocaïnehandel is een ernstig misdrijf en corrupte havenarbeiders spelen hierbij een belangrijke rol. Op vrijdag 8 januari moeten acht mannen, die momenteel nog vast zitten, pro forma voor de rechter verschijnen. Dan wordt er beslist over hun voorarrest.

Wilt u informatie bespreken, dan kunt u anoniem terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions