Clicky

 
Transport Online - Asscher onder vuur als PvdA-leider om rol in toeslagenaffaire

Asscher onder vuur als PvdA-leider om rol in toeslagenaffaire

Asscher onder vuur als PvdA-leider om rol in toeslagenaffaire
07-01-2021 19:42 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - PvdA-leider Lodewijk Asscher ligt onder vuur bij een deel van de achterban. Een motie van wantrouwen tegen hem in verband met zijn rol in de toeslagenaffaire heeft voldoende steunbetuigingen gekregen om in behandeling te worden genomen.

Het is nog niet duidelijk of de motie ook genoeg steun krijgt om in stemming te worden gebracht op het digitale partijcongres dat volgende week wordt gehouden. Het partijbestuur blijft Asscher in ieder geval steunen als lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart, zegt een woordvoerder van voorzitter Nelleke Vedelaar.

"Het is de opdracht voor de PvdA om na corona de nieuwe verzorgingsstaat in Nederland vorm te geven", aldus de zegsman. Met die boodschap wil de partij ook de verkiezingen in. "Met Lodewijk voorop."

Jacht op fraude

Vele duizenden ouders zijn door een uit de hand gelopen jacht op fraude met de kinderopvangtoeslag in grote problemen gebracht. Asscher was daarvoor als minister van Sociale Zaken in het vorige kabinet medeverantwoordelijk.

De PvdA-leider werd vorig jaar onder ede gehoord door een speciale Kamercommissie die de toeslagenaffaire onderzocht. Onlangs verscheen een vernietigend rapport waarin alle bewindslieden die de afgelopen jaren bij de kinderopvangtoeslag betrokken waren, er flink van langs kregen.

Asscher betuigde wel spijt, maar de indiener van de motie van wantrouwen vindt dat zijn reactie "geen recht doet aan het leed van duizenden gedupeerden". Zij noemt de schade die hij de PvdA daarmee berokkend heeft "onherstelbaar" en wil dat hij opstapt als partijleider.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden